Permanent ontharen Ontharen: bijna iedereen heeft er mee te maken. Ongewenste haargroei kan voorkomen op de benen de Review Laserontharen voor mannen In een ver verleden was het een absolute must voor mannen om flink behaard te zijn. Zonder een ze Review Gezond eten Echte schoonheid komt van binnenuit. Dat wordt vaker gezegd, en we kunnen het er alleen maar mee Review Witte tanden Een stralende witte lach maakt ieder gezicht mooier! Witte tanden zijn tegenwoordig steeds minder Review

Kapper tips: zo krijg jij je droomkapsel

Het is weer zover: je moet nodig naar de kapper. Maar heb jij ook altijd het probleem dat de kapper totaal niet snapt wat jij nu precies wil? En dat je kapper er áltijd te veel afknipt, terwijl je juist alleen de puntjes eraf wil knippen? Wij hebben enkele tips voor je zodat jij thuiskomt met een droomkapsel in plaats van wéér een teleurstelling. 

Tip 1: wat wil je precies?

Ja, meteen een lastige. Maar een kapper kan nooit helemaal aan je verwachtingen voldoen wanneer je je eigen verwachtingen niet eens goed op een rijtje hebt. Oftewel: ga online researchen en beschrijf goed wat je wil. Welke lengte wil je precies? Welke kleur? Wel of geen pony of laagjes? Dit zijn sowieso al vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden.

Tip 2: Laat de kapper zijn / haar werk doen

We weten dat je het liefst je lange manen zo lang mogelijk houdt, maar gezond haar is belangrijker dan lang haar. Dode punten maken je coupe écht niet mooier, dus laat de kapper eraf halen wat nodig is. Kleine extra tip wanneer je kapper toch iets te vlijtig is met zijn schaar: wanneer je zegt dat je je haar lang wilt laten groeien om het te doneren, dan letten ze net iets beter op.

Tip 3: Wees realistisch

Ja, het is leuk dat je het kapsel van Beyoncé wil, maar begrijp dat hier voor duizenden euro's aan extentions in zit en daarbij constant een team klaarstaat om haar coupe te verzorgen en stylen. Dat heb jij niet, dus zorg dat je met realistische voorbeelden komt. Kies dus een coupe die bij je eigen haarstructuur past. Daarnaast kan je kapper je extra uitleg geven: de kans is namelijk groot dat 80% van je gekozen coupe bestaat uit styling. Het is beter dat je dit van te voren weet, zodat je je verwachtingen hierop kunt aanpassen.

Tip 4: Kies een kapper waarmee je een klik hebt

Een kapper kiezen is lastig: je hebt iemand nodig die je haar begrijpt, en die jou begrijp. Dus zoek een kapper waarmee je een klik hebt. Dit zorgt ervoor dat je vaker met een goed gevoel terugkomt van de kapsalon, in plaats van een nieuwe teleurstelling omdat het toch weer nét niet is wat je wilde. Zo heb ik een kapper in Weert, genaamd Pem, die precies weet wat mijn haar nodig heeft. Voor mij nooit meer iemand anders! Zorg dus dat je ook zo'n kapper vindt.