Gezond eten Echte schoonheid komt van binnenuit. Dat wordt vaker gezegd, en we kunnen het er alleen maar mee Review Witte tanden Een stralende witte lach maakt ieder gezicht mooier! Witte tanden zijn tegenwoordig steeds minder Review Tips voor een mooiere huid De zoektocht naar een mooie en stralende huid is doorgaans een lange en lastige tocht. Er zijn ve Review Permanent ontharen Ontharen: bijna iedereen heeft er mee te maken. Ongewenste haargroei kan voorkomen op de benen de Review

Laserontharen voor mannen

In een ver verleden was het een absolute must voor mannen om flink behaard te zijn. Zonder een zelfgemaakte 'vacht' was het overleven in de oertijd een stuk moeilijker. De beharing zorgde namelijk voor een extra stukje bescherming en warmte in de vaak bittere kou. Gelukkig ligt de oertijd al heel wat jaartjes achter ons en is het tegenwoordig prima leven zonder beharing. In de meeste Westerse culturen zien we tegenwoordig zelfs een volledige ommekeer: een (vrijwel) onthaard lichaam voor mannen is het nieuwe 'schoonheidsprincipe'.

Diverse redenen voor definitief ontharen bij mannen

Hoewel de beharing bij mannen vaak een stuk minder extreem is dan eerder, hebben mannen nog altijd te maken met haargroei. Natuurlijk is het mogelijk om dit tijdelijk te verwijderen met een scheermesje of een pijnlijke harssessie, maar uiteindelijk groeit het haar altijd terug. Voor elke man die af wil van zijn storende vacht is laseren de ideale oplossing. "Het klopt dat steeds meer mannen gebruik maken van deze techniek. Laserontharen bij mannen is toegankelijker en makkelijker dan ooit", aldus Maike van Hairless Laser Clinics.

Zoals eerder vermeld lijkt het nieuwe 'mooi' een man met zo min mogelijk lichaamshaar. Er zijn echter nog veel meer redenen waardoor definitief ontharen bij mannen erg welkom is. Denk bijvoorbeeld aan topsporters die de kans op een infectie zo klein mogelijk willen houden. Daarnaast is lichaamsbeharing niet bepaald hygiënisch te noemen. Zelfs al heb je het eenmaal weggeschoren, dan bestaat de kans dat je jeuk of huidirritaties krijgt, en in het ergste geval zelfs ontstekingen.

Hoe werkt laserontharen bij mannen?

Aangezien er haren bestaan in allerlei soorten en maten, wordt het proces van laserontharen bij mannen dan ook specifiek afgesteld. Nadat je er zeker van bent dat je nooit meer haargroei wilt in een bepaalde zone, is het tijd om een afspraak te maken met een lasertherapeut. Deze persoon geeft aan voor welke behandeling je in aanmerking komt.

De behandeling zelf gebeurt altijd aan de hand van een laagje gel en een laserapparaat. Dat definitief ontharen bij mannen een pijnlijk proces is, verwijzen we naar het rijk der fabelen. Het enige wat je voelt, is een warme en ietwat prikkelende ervaring. Mocht je alsnog je twijfels hebben, dan biedt een proefbehandeling vaak uitkomst.