Gezicht reinigen Je gezicht dient elke avond gereinigd te worden, zéker wanneer je dagelijks make-up draagt Review Make up tips Hou jij ervan om jezelf op te maken? Dagelijks, of juist speciaal voor een feestje? Het grootste Review Visagie workshop Heb je altijd al eens willen leren hoe je jezelf én anderen het beste kunt opmaken? Ben je Review Rode lipstick tips Rode lipstick is een manier om met weinig make-up een opgemaakte look te creëren. Veel dames Review

Laserontharen voor mannen

In een ver verleden was het een absolute must voor mannen om flink behaard te zijn. Zonder een zelfgemaakte 'vacht' was het overleven in de oertijd een stuk moeilijker. De beharing zorgde namelijk voor een extra stukje bescherming en warmte in de vaak bittere kou. Gelukkig ligt de oertijd al heel wat jaartjes achter ons en is het tegenwoordig prima leven zonder beharing. In de meeste Westerse culturen zien we tegenwoordig zelfs een volledige ommekeer: een (vrijwel) onthaard lichaam voor mannen is het nieuwe 'schoonheidsprincipe'.

Diverse redenen voor definitief ontharen bij mannen

Hoewel de beharing bij mannen vaak een stuk minder extreem is dan eerder, hebben mannen nog altijd te maken met haargroei. Natuurlijk is het mogelijk om dit tijdelijk te verwijderen met een scheermesje of een pijnlijke harssessie, maar uiteindelijk groeit het haar altijd terug. Voor elke man die af wil van zijn storende vacht is laseren de ideale oplossing. "Het klopt dat steeds meer mannen gebruik maken van deze techniek. Laserontharen bij mannen is toegankelijker en makkelijker dan ooit", aldus Maike van Hairless Laser Clinics.

Zoals eerder vermeld lijkt het nieuwe 'mooi' een man met zo min mogelijk lichaamshaar. Er zijn echter nog veel meer redenen waardoor definitief ontharen bij mannen erg welkom is. Denk bijvoorbeeld aan topsporters die de kans op een infectie zo klein mogelijk willen houden. Daarnaast is lichaamsbeharing niet bepaald hygiënisch te noemen. Zelfs al heb je het eenmaal weggeschoren, dan bestaat de kans dat je jeuk of huidirritaties krijgt, en in het ergste geval zelfs ontstekingen.

Hoe werkt laserontharen bij mannen?

Aangezien er haren bestaan in allerlei soorten en maten, wordt het proces van laserontharen bij mannen dan ook specifiek afgesteld. Nadat je er zeker van bent dat je nooit meer haargroei wilt in een bepaalde zone, is het tijd om een afspraak te maken met een lasertherapeut. Deze persoon geeft aan voor welke behandeling je in aanmerking komt.

De behandeling zelf gebeurt altijd aan de hand van een laagje gel en een laserapparaat. Dat definitief ontharen bij mannen een pijnlijk proces is, verwijzen we naar het rijk der fabelen. Het enige wat je voelt, is een warme en ietwat prikkelende ervaring. Mocht je alsnog je twijfels hebben, dan biedt een proefbehandeling vaak uitkomst.